Onderwijs

Als we naar de historie en ontwikkeling van de verschillende landen in de wereld kijken dan zien we dat goede educatie de basis is voor de ontwikkeling van de mensen en een land. Om die reden is educatie een speerpunt in het werk van Ceylon Christian Care.

Basisonderwijs

In het Tamilgebied hebben alle kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan. Echter de kwaliteit is vaak matig. Alle scholen zijn regeringsscholen. Ze krijgen niet genoeg middelen om te investeren in goede leermiddelen. de klassen zijn vaak groot en de kwaliteit van de leraren is middelmatig op zijn best. 
Het schoolsysteem op Sri Lanka is dat alle kinderen van 6 tot en met 17 jaar, onafhankelijk van hun intelligentie, allemaal hetzelfde onderwijs krijgen. Er is geen differentiatie naar verschillende nivo's. Alle kinderen gaan automatisch elk jaar over, onafhankelijk van het resultaat dat ze halen. 

Alhoewel de regeringsscholen religie onafhankelijk zijn is de realiteit dat vrijwel alle leerkrachten en staf hindoe zijn en dat openbaart zich op vele manieren. Voorbeelden in de schoolboeken zijn vaak gebaseerd op elementen uit het hindoeïsme. Overal ziet men hindoe goden op de muur geschilderd.

We hebben gezien hoe veel kinderen van 17 jaar zonder diploma van school komen. De reden is dat de examen materialen in Colombo, de hoofdstad, worden ontwikkeld. Echter het educatie nivo in het Tamil gebied brengt de kinderen niet op het nivo die nodig zijn voor deze examens. 

Om die reden geeft Ceylon Christian Care in de dorpen waar ze actief is dagelijks naschoolse opleidingen om zo de kennis van de kinderen op een hoger nivo te krijgen.


   
Onderwijs in Murokkodanchennai    Concentratie


Beroepsonderwijs
Op Sri Lanka kent men geen door de staat georganiseerde beroepsopleidingen voor technische, sociale en gezondheidsopleiding. Dit soort opleidingen worden door verschillende organisaties gegeven. Ceylon Christian Care geeft verschillende opleidingen in de dorpen waar ze actief is.   
Naaiopleiding   Aanleggen electriciteit
 


Micro Kredieten

De jongeren die de opleiding met goed resultaat hebben afgerond hebben de mogelijkheid om met een kleine lening (Micro Krediet) gereedschap of een naaimachine te kopen. Deze lening mogen ze, afhankelijk van de grote van het bedrag, in 1 tot 3 jaar terugbetalen.

Met dit gereedschap of de naaimachine kunnen ze gelijk aan het werk om inkomen voor henzelf en hun familie te genereren. Het animo hiervoor is bijna 100% ! Ook met de terugbetalingen hebben we heel goede resultaten.   
Evert overhandigd een naaimachine    Een jongen krijgt een zak met gereedschap